събота, февруари 27, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

10 месеца затвор за бизнес дама заради фалшива къща за гости

Тя е представила неверни сведения, за да получи средства в размер на 348 000 лева от Еврофондовете

162Четения

Бизнес дама беше осъдена от окръжния съд в Монтана да лежи 10 месеца в затвора за това, че е взела 348 000 лева от европейски фондове, за да построи къща за гости, а накрая се оказало, че такава къща съществува само на книга. Това съобщиха от пресслужбата на магистратурата, цитирани от Труд.

Обвиняемата Дениса И. С.  като собственик на еднолична фирма „Б . Д. И“.  представила в Държавен  фонд „Земеделие“  сметка за изграден в Берковица обект „Къща за гости Е.“, разрешително за въвеждане в експлоатация на обекта, протокол между строителя и инвеститора за извършени строителни работи, удостоверение за категоризация на обект, декларация, че цялата инвестиция е завършена в одобрения срок, без  реално да има изграден обект и дори без да съществуват такива документи.

При проверка  експертите на ДФ“ Земеделие“ установили, че представените документи са неверни и по случая било образувано досъдебно производство.

Пред съда Дениса, която е с висше образование и неосъждана, се призна за виновна, че  представила неверни сведения, за да получи средства в размер на 348 000 лева от Еврофондовете по  мярката „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия “ и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок.

 

Виктор Павлов