събота, април 20, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

10-та Национална среща на земеделските производители – програма

Подробната програма за събитието може да изтеглите ПРОГРАМА.

Регистрирайте се за участие в срещата ТУК.

10-та юбилейна Национална среща на земеделските производители в България, посветена на 20-годишнина от основаването на Асоциацията на земеделските производители в България ще се проведе  на 20 и 21 март 2024 г.  в Kings`Valley Medical & Spa хотел, в Казанлъшки минерални бани.

Събитието ще послужи като платформа за среща на заинтересованите страни, които ще обменят мнения и ще определят бъдещето на сектора, анализирайки състоянието и перспективите на земеделието в страната.

Срещата ще започне с коктейл за добре дошли, следван от официално откриване с участието на Венцислав Върбанов, председател на УС на АЗПБ и министърът на земеделието.

Конференцията предоставя уникална възможност за българските земеделски производители да се срещнат и да обсъдят важни въпроси, които формират сектора. Участниците ще се ангажират в диалог, което ще насърчи сътрудничеството и взаимно разбирателство между заинтересованите страни.

Панел 1: Прилагане на Стратегическия План (2023-2027):

Важна част от събитието ще бъде посветена на прилагането на Стратегическия план за развитие на земеделието в България (2023-2027). Участниците в панела ще обсъдят различни аспекти, включително възможностите за намаляване на административната тежест, екологичната устойчивост (ДЗЕС) и инвестиционните възможности. Ще бъдат представени и примери за интервенции по Стълб 1 и Стълб 2.

Панел 2: Поземлени Отношения:

Обсъжданията ще се фокусират върху необходимостта и характера на промените в поземлените отношения в България. Представители от Министерството на земеделието, земеделските производители и собствениците на земеделска земя, ще изследват възможности за реформа и разрешаване на съответните проблеми.

Панел 3: Държавна Помощ и Нови Предизвикателства:

Ще бъде представен анализ на влиянието от предстоящото присъединяване на нови държави към ЕС върху българското земеделие, както и ще бъдат обсъдени политиките за държавна помощ и техните последици за сектора.

Панел 4: Зелената Сделка или Земеделие?

Противопоставянето на Европейската Зелена Сделка и земеделските практики ще породи интересни дискусии. Експертите ще разгледат практическото прилагане на зелените инициативи в българското земеделие и ще изложат бъдещи пътища.

Панел 5: Директни Плащания и Агроекология:

Ще бъде представен подробен преглед на кампанията за директни плащания за 2024 г., както и на мерките за агроекологията, като се подчертават новите тенденции и най-добрите практики.

Закриване на събитието с Гала вечеря

Събитието ще приключи с обобщение на обсъденото през двата дни, подчертавайки значимостта на съвместните усилия за напредък в българското земеделие. В края на втория ден ще се проведе и Гала вечеря по случай 20-годишнината на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

Подробната програма за събитието може да изтеглите ТУК.

Регистрирайте се за участие в срещата ТУК.