вторник, юли 7, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

15 проекта се състезават за наградата Rural Inspiration Award 2020

Гласуването тече до 25 юни

Проекти на различни неправителствени организации и оперативни групи от цяла Европа се състезават за тазгодишните награди Rural Inspiration Award 2020, съобщават от EIP Agri. Всеки заинтересован може да се запознае с предмета им на дейност и да гласува за един избран от тях тук до 25 юни 2020 г.

Целта на конкурса е обмяна на добри практики за развитие на селските региони и се организира от Европейската мрежа за развитие на селските региони.

Сред предложените проекти за награда са: проект за производство на биотор от остатъци от биомаса, който се използва за отглеждане на дървета, проект за производство на почвени подобрители във формата на блокчета от органични материали, проект за откриване и тестване на биологични техники за борба с вредителите по лозята и др.

Наградите включват три категории: биоикономика, адаптиране към изменението на климата и намаляване на климатичните промени. Експертно жури ще избере един победител за категория, а четвърти победител ще бъде избран въз основа на резултатите от гласуването.

NivaBG.com