четвъртък, май 13, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

30-ят турнир „Звъничево Лейк“ чества 90 години Български рибарски съюз

Състезанието започва с откриването на уникалната за страната рампа и площадка за рибари с увреждания

На 19 май на баластриерата до с. Звъничево, община Пазарджик, ще се проведе юбилейния 30-и риболовен турнир на „Звъничево Лейк“, стопанисван от СЛРД „СОКОЛ 1893“ – Пазарджик. На събитието ще бъде отбелязана тържествено и 90-годишнината от създаването на Българския рибарски съюз. Oрганизира се съвместно от СЛРД „СОКОЛ 1893“- Пазарджик и НЛРС-СЛРБ.

Този път ще има много различни и атрактивни неща в програмата. Например откриването на уникалната за страната рампа с площадка, която ще позволи и на въдичари с увреждания да стигнат до водата и да се наслаждават на хобито си.

Турнирът започва рано сутринта на 19 май и ще продължи до около обяд, когато ще е официалното откриване на новото съоръжение за достъп с колички до водоема. Следва демонстрация на техники от световната шампионка Росица Златанова. И символично зарибяване с 90 шарана по случай 90-годишнината от създаването на Българския рибарски съюз.

За финала са оставени награждаването на победителите и празничен коктейл.

Желаещите да се включат в състезанието могат да се запишат до 19 май на тел. 0893 646060, на имейл stukata2@abv.bg или в сградата на Ловно-рибарското дружество. За членовете му и за всички деца участието е безплатно, за останалите – срещу такса от 10 лева. Като хора, отговорни за природата, организаторите поставят задължително условие участниците да си носят живарници – след претеглянето на улова на всеки състезател и отч​итане на резултата рибите ще бъдат връщани отново във водата. По наша информация повечето от максимално възможните 60 места вече са заети.

 

 

 

Виктор Павлов