четвъртък, януари 20, 2022
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Агроминистерството готви нов устройствен правилник на ДФЗ

Нова дирекция ще следи за очертаванията на площите от следващата година

Алиева-Вели продължава да отговаря и за ресорите „Селскостопански пазарни механизми”Алиева-Вели продължава да отговаря и за ресорите „Селскостопански пазарни механизми”

Още по време на служебния министър проф. Бозуков е започнало обсъждане за изготвяне на нов устройствен правилник на фонд „Земеделие“, работата по който продължава и от настоящото ръководство на министерството, заяви пред депутатите от ресорната комисия по земеделие министър Иван Иванов. Изказването му бе в отговор на депутатски въпрос свързан с проблеми за фермерите особено в планински региони като смолян за достъп до общинските и областни служби. „Целта ни е 100% от заявленията до фонда които сега се подават на място, да се подават по електронен път през системата ИСУН, каза още Иванов.

За да стане това факт обаче ще е необходима и законова промяна, тъй като сега всички документи които се подават през системата ИСУН трябва задължително да са подписани с електронен подпис. По думите му готвените промени в структурите на фонда са насочени в две посоки- подобряване на комуникацията с бенефициерите и създаване на нова дирекция „Мониторинг“, която ще трябва да заработи от началото на следващата година и ще се занимава с наблюдение на очертаванията на площите, като в същото време се водят разговори с финансовото министерство и за увеличаване на бюджета на фонда.