петък, декември 4, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниНОВИНИ

БАБХ, Агенция Митници и ГД Полиция погват нелегалните препарати за растителна защита

Европол ще оказва оперативна подкрепа чрез проверка в наличните бази данни

пестициди Нелегални
12.1ХилядиЧетения

От няколко години БАРЗ води активна борба срещу нелегалния внос на ПРЗ от трети страни, който сериозно вреди на интересите на бранша.

От асоциацията   информират, че България е потвърдила участие в международната операция Silver Axe III, насочена срещу фалшиви и нелегални пестициди, което означава следното:

БАБХ, Агенция Митници и ГД Полиция, веднага след срещата в Хага започват изпълнение на съгласуван оперативен план за проверки както на границите, така и в страната.

Европол ще оказва оперативна подкрепа чрез проверка в наличните бази данни, при поискване от съответните държави, участнички в операцията. Европол може да извършва проверки във всичките им бази данни относно лица, фирми, превозни средства, банкови сметки, телефонни номера, IPадреси и домейни.

Във връзка с операцията активното съдействие и изпращане на всякаква информация, която считате съществена в подкрепа на ефективното изпълнение на операцията ще БАРЗ и службите.  

Информацията – имена на фирми и лица, превозни средства, снимки, телефони, адреси и др., моля да изпращате директно на мейл адрес: ipr@customs.bg и orz@bfsa.bg или на електронната поща на асоциацията, откъдето тя ще бъде препращана!

Вашето активно участие и съдействие във възможно най-кратък срок е от изключително значение!