понеделник, май 25, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниНОВИНИ

БАБХ, Агенция Митници и ГД Полиция погват нелегалните препарати за растителна защита

пестициди Нелегални

Европол ще оказва оперативна подкрепа чрез проверка в наличните бази данни

От няколко години БАРЗ води активна борба срещу нелегалния внос на ПРЗ от трети страни, който сериозно вреди на интересите на бранша.

От асоциацията   информират, че България е потвърдила участие в международната операция Silver Axe III, насочена срещу фалшиви и нелегални пестициди, което означава следното:

БАБХ, Агенция Митници и ГД Полиция, веднага след срещата в Хага започват изпълнение на съгласуван оперативен план за проверки както на границите, така и в страната.

Европол ще оказва оперативна подкрепа чрез проверка в наличните бази данни, при поискване от съответните държави, участнички в операцията. Европол може да извършва проверки във всичките им бази данни относно лица, фирми, превозни средства, банкови сметки, телефонни номера, IPадреси и домейни.

Във връзка с операцията активното съдействие и изпращане на всякаква информация, която считате съществена в подкрепа на ефективното изпълнение на операцията ще БАРЗ и службите. 

Информацията – имена на фирми и лица, превозни средства, снимки, телефони, адреси и др., моля да изпращате директно на мейл адрес: ipr@customs.bg и orz@bfsa.bg или на електронната поща на асоциацията, откъдето тя ще бъде препращана!

Вашето активно участие и съдействие във възможно най-кратък срок е от изключително значение!

NivaBG.com