вторник, октомври 22, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
Бабх

БАБХ инвентаризира животните в цялата страна

Броят има ли и колко са виртуалните животни

График за провеждане на срещи на МЗХ с животновъдиГрафик за провеждане на срещи на МЗХ с животновъди
1.74ХилядиЧетения
NivaBG.com

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и практикуващите ветеринарни лекари извършват инвентаризация на животните в стопанствата в цялата страна. Това обяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов по време на среща със земеделски производители в Благоевград. Целта на проверките е да стане ясно има ли и колко са виртуалните животни във връзка с приема по директните плащания за Кампания 2019 г. Системата трябва да се изчисти от такива практики, категоричен беше заместник-министър Янко Иванов.
По думите му проверките и инвентаризацията ще продължат, защото трябва да има яснота и по-добър контрол. По време на проверките във фермите ще бъдат гледани и паспорти, ветеринарномедицински свидетелства на животни и отразяването им в Интегрираната информационна система на БАБХ – ВетИС.
“Трябва да има справедливо и ефективно разпределение на средствата, които се дават на животновъдите”, каза още той.
Сред основните цели на Министерство на земеделието, храните и горите е Общата селскостопанска политика след 2020 г. по отношение на директните плащания да не претърпи кардинални промени, увери земеделските стопани Янко Иванов. По-голям фокус ще има върху малките и средни земеделски стопанства.

NivaBG.com
Виктор Павлов