понеделник, септември 21, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Бабх

БАБХ разби нелегален пазар за живи животни

На десетки търговци без разрешителни са съставени актове

3.82ХилядиЧетения
БАБХ разби нелегален пазар за живи животни във Варна. Инспекторите съставиха актове на десетки търговци без разрешителни., съобщи БТВ. Акцията на контролния орган е проведена на 8 юли сутринта под Аспаруховия мост. От години мястото е известно на жителите на региона като място, където се извършва такава търговия. При проверката инспекторите заварили десетки нелегални продавачи на животни и много животни в клетки. Търговците нямали разрешителни за извършване на дейността.
Когато инспекторите се появили на пазара за животни, част от собствениците се опитали да избягат. Други изоставили стоката си, а трети заявили, че животните не са за продан. На всичките собственици на животни са съставени актове.
Нелегалната търговия е особено опасна това лято във връзка с влошената епизоотична обстановка в страната. В Добричко миналия месец беше открито огнище на птичи грип, а в ямболското село Воден и в бургаското село Кости бяха обявени случаи на чума по дребните преживни животни.На 50 км от границата ни с Румъния в община Констанца е регистриран случай на африканска чума по свинете (АЧС).
NivaBG.com
Виктор Павлов