понеделник, септември 21, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

България е в ръководството на Международната организация по лозарство и винарство – OIV

Димитър Андреевски оглавява ръководен пост

2.86ХилядиЧетения

В периода 4–6 юли 2018 г. изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ), инж. Красимир Коев взе участие в заседания на Научния комитет и извънредната Генерална асамблея на Международната организация по лозарство и винарство (OIV) в Париж, Франция. В рамките на извънредната Генерална асамблея се осъществиха  избори за президент, генерален директор и президенти на комисии и подкомисии на OIV,съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.
България вече има ръководен пост в OIV – Димитър Андреевски – директор на дирекция „Административно, правно обслужване и финансово-стопански дейности“ в ИАЛВ спечели гласовете за президент на комисията „Икономика и право“.
Избрана за президент на OIV е г-жа Реджина Вандерлинде, кандидатура на Бразилия. Никоя от кандидатурите за генерален директор не постигна мнозинство от гласове при проведените три кръга на гласуване. Взе се решение изборът за генерален директор да бъде проведен отново на следващата извънредна Генерална асамблея, която ще се осъществи през месец септември т.г.

NivaBG.com
Виктор Павлов