събота, февруари 4, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
Зеленчукопроизводство

Български розови домати станаха хит в Берлин

продукцията на Венцислав Петков смая немците и гостите на събитието с уникалните си качества

Розови домати от Мало Конаре обраха овациите на изложението „Зелена седмица“ в Берлин. Наш представител на форума е агропредприемачът Венцислав Петков – основател и лидер на Националното обединение на младите фермери в България.

Организацията се представя за пръв път на престижното международно изложение, а продукцията на Петков смая немците и гостите на събитието с уникалните си качества. Уникалният вкус на българските оранжерийни домати от пазарджишкото село Мало Конаре е причина след визита на секретаря на германския парламент (Бундестаг) Михаел Щубген на българския щанд на зеленчукопроизводителя Венцислав Петков по време на изложението „Зелена седмица“ да се задейства процедура за откриване на магазин за неговите продукти в Берлин, съобщи Агропловдив.бг.

След като опитал доматите по време на изложението, Щубген дал визитката си на Петков с молба, когато открие магазина си в германската столица, да го информира за адреса, за да се снабдява с българските домати. За пет дни самият фермер успял да продаде цялата си продукция, с която се представил в Берлин.

Чиновници от българското посолство, които присъствали при срещата на Щубген с Петков, веднага се задействали и за отрицателно време намерили подходящо помещение с добра локация, където българският фермер би могъл да предлага продукцията си.

Служителите от българското посолство са обещали да съдействат на Петков и при получаването на съответните разрешителни, изисквани при продажбата на пресни зеленчуци в Германия.

Виктор Павлов