понеделник, октомври 18, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

БАССЗ стартира “Алманах за земята”

Електронното издание ще включва най-важните теми, полезни за агробизнеса

Подаването на документи по инвестиционните мерки на ПРСР ще става по електронен начинПодаването на документи по инвестиционните мерки на ПРСР ще става по електронен начин

От Българската асоциация на собствениците на земеделска земя стартират собствено периодично издание, което ще носи името “Алманах за земята”, съобщиха от асоциацията. То ще се разпространява онлайн най-малко три пъти годишно и ще предоставя информация за новости в земеделието, аграрна статистика, важни срокове, интервюта с представители на институции, организации и компании, лидери на мнение и други.

„Живеем във време, в което ежедневно ни залива огромен обем информация. За съжаление, често в това информационно море понякога истински важните неща се губят. Затова решихме през определен период от време да правим синтезиран прочит на най-важното, което засяга аграрния сектор. Вярвам, че по този начин ще бъдем полезни на своите членове и партньори“, каза по повод старта на новото издание председателят на УС на БАСЗЗ Стайко Стайков.

Интервю с г-н Стайков можете да прочетете в първия брой на „Алманах за земята“, който излиза в навечерието на Деня на българската независимост – 22 септември.
Освен с председателя на БАСЗЗ, Ви срещаме с Галина Пейчева-Митева – член на Борда на директорите на Европейската организация на собствениците на земи (European Landowners’ Organization – ELO) и на Friends of the Countryside (FC), и с Добри Митрев – новият председател на УС на Българската стопанска камара (БСК).

В броя можете да се запознаете с най-новите позиции на БАСЗЗ, както и с резултатите от благотворителната ни кампания „Заедно срещу COVID-19“. Ще научите повече за земята като инвестиционен актив, както и последните статистически данни за аграрния сектор. В помощ на компаниите в сектор земеделие споделяме най-важните данъчни срокове, както и индикативните срокове за Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.) за 2021 г.
„Алманах за земята“ можете да откриете на адрес www.baszz.net/bg/vestnik.