четвъртък, август 13, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Бенефициерите няма да могат да обжалват предварително класирането на проекти по ПРСР по административен ред

Депутатите от земеделската комисия приеха на второ четене промените в закона за подпомагане на земеделските производители

486Четения

Бенефициерите по проекти от Програмата за развитие на селските райони няма да могат да обжалват по административен ред на предварителен  етап ранкинга на проектите по съответните мерки.Подобно предложение направи в рамките на обсъжданията на промените в закона за подпомагане на земеделските производители проф. Светла бъчварова, но то беше отхвърлено от депутатите в земеделската комисия. Мотивите и бяха свързани с това, че по сегашната процедура, бенефициерите имат право да обжалват ранкинга на проектите едва след публикуването му в срок от два месеца, което често тече доста бавно и не дава възможност при удовлетворяван на жалбата за включване на проектите в по-късен  етап.

От МЗХГ се аргументираха срещу подобно предложение че това ще доведе до забавяния, тъй като ще трябва да се изчака освен евентуални обжалвания по съдебен ред и такива по административен ред. Депутатите приеха на второ четене промените в закона за подпомагане на земеделските производители, касаещи методиката за определяне на санкции по отношение на некоректните бенефициери. Предстои утре гледането им в зала.

NivaBG.com