понеделник, август 10, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Животновъдство

Бик с тегло 1 тон и еленът Рудолф ще са звездите на “Стекспо 2019”

На изложението ще дефилират и различни породи говеда

1.04ХилядиЧетения

Най-големият бик от породата „Симентал“, тежащ над 900 килограма, и еленът Рудолф, който живее в с. Момчиловци, ще бъдат голямата атракция на изложението „Стекспо 2019“. Проявата, която ще събере в Международен панаир Пловдив фермери, наши и чуждестранни специалисти, ще се проведе на 1. и 2. ноември, като официалното откриване е на втория ден, пише “Марица.БГ”.

Тя се организира за четвърти път от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България, с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите. Тази година съорганизатор са овцевъдите от Асоциацията за развъждане на млечната порода “Лакон”. Те ще представят най-елитните чистокръвни животни от породата. За първи път идват и овце от единственото в България английско чистопородно стадо „Суфолк“, кръстено на едноименното графство във Великобритания.

На изложението ще дефилират и различни породи говеда, като „Абердийн Ангус“, „Херефорд“, „Лимузин“, „Гаскон“, „Симентал“, „Шароле“, „Кианина“, „Маркиджана“, „Пиемонт“, както и кръстоски.

Най-големият бургер, правен досега, ще приготви екипът на Ути Бъчваров. Рок групите Kottarashky band, Валяк III-Добрич, Rock N Roll Train ще се погрижат за доброто настроение на гостите.

Децата ще се забавляват и опознават животните на специална площадка. Те ще имат безплатен достъп до забавленията и до изложението. Билетът за възрастни струва 12 лева за един ден, а за двата дни – 20 лева.

*Снимка- Марица.БГ

NivaBG.com
Виктор Павлов