вторник, юли 16, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Биопроизводители: Размразяването на мярка 11 е глътка въздух за нас

От бранша подкрепят ограниченията, които се предвиждат за получаване на средства за биопроизводство

Промяната в осигурителния праг не трябва да е административна и без анализ за последиците за производителитеПромяната в осигурителния праг не трябва да е административна и без анализ за последиците за производителите

От Асоциация „Биопродукти“ се отнасят позитивно към намеренията на агроведомството с осигурения ресурс от 40 млн. лева да размразят мярка 11. „Това е мого важно послание за наси глътка въздух за тези биопроизводители, които през последните години не получаваха никакво подпомагане и по този начин бяха поставени в изключително неравностойно положение спрямо колегите им, успели да кандидатстват по мярка 11 в първите две години и получаващи подпомагане“, се казва в прессъобщение изпратено до медиите.

От браншовата организация подкрепят ограниченията, които се предвиждат за получаване на средства за биопроизводство, като те ще допринесат за по-правилно разпределение на парите, и така няма да има ощетени производители от другите браншове. „Вярваме, че за българското биоземеделие предстоят по-добри дни и се надяваме българските потребители да имат все по-голям достъп до чисти, здравословни и достъпни родни биопродукти.“, се казва още в информацията.