понеделник, юни 17, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Биопроизводителите обсъждат на семинар състоянието на сектора

Експерти ще разясняват промените в наредбата за прилагане правилата за биопроизводство

Българска асоциация „Биопродукти“ отчете дейността си и избра нов управителен съветБългарска асоциация „Биопродукти“ отчете дейността си и избра нов управителен съвет

Под мотото „Доверието е важно”, биопроизводителите се събират на семинар на 7 ноември в Интер Експо център, на който ще се обсъди състоянието на сектора с експерти от агроведомството и фонд „Земеделие:, съобщиха от организаторите Българска асоциация Биопродукти. Ще  бъдат  обсъдени промените в Наредба №4  за прилагане на мярка 11 „Биологично земеделие“ , както и предстоящите промени в Наредба № 5 за прилагане на правилата на биологично производство. В зала „Пирин“ ще присъстват и всички, професионално ангажирани по темата  – биопроизводители, биотърговци, както и  сертифициращи фирми в сектора.

Семинарът ще е под патронажа на зам-министър Чавдар Маринов, а участие в дискусиите с биоземеделците ще вземат Слави Кралев, Лидия Чакръкчиева и Лилия Емилова от земеделското министерство, както и Христо Вълов от ДФЗ.

За поредна година БАБ участва в изложението „Интерфуд & дринк “ в ИЕЦ, което тази година е от 6 до 9 ноември. Асоциацията кани всички журналисти на щанда си БИОЗОНА, където да опитат биологични плодове и зеленчуци, мед, ядки, вино, билки, етерични масла, сокове, конфитюри, консерви и други био продукти, отгледани и произведени в България.