вторник, май 26, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Бизнесът търси решения на кризата с covid 19 в онлайн хакатон

Спечелилите проекти ще си разпределят награден фонд от 15 хил. лева

Представитеи на различни сфери на бизнеса си подават ръце в 48 часов специален хакатон, с цел да се намерят печеливши решения за излизане от кризата с коронавируса, съобщава „Мениджър“. Идеята за събирането на специалисти от сферата на хуманитарните науки, бизнеса, ИТ специалисти и програмисти е на Power BG. Хакатонът ще се осъществи чрез платформите Slack и Zoom. Състезанието започва в петък, 27 март, от 18.00 часа, а финалите са на 29 март. Записването стартира от днес на сайта hackcrisis.bg, a събитието може да се проследи и във фейсбук.

Целта е в рамките на 48 часа да се излезе с иновативни идеи и прототипи на системи. Най-добре справилите се отбори, които са готови да приложат проекта си на практика, ще си поделят награден фонд от 15 000 лева. И не само това – отборите, които запретнат ръкави след уикенд хакатона ще получат помощ от едни от най-успешните и иновативни предприемачи в страната. Темите, по които спешно се търсят концепции срещу коронавируса, са: спаси животи спаси общности и групи от хора и спаси бизнеси.

Участниците в хакатона ще бъдат в екипи от 2 до 6 души и ще имат 2 дни да разгърнат идеята си. Те могат да бъдат от всяка обществена и професионална сфера, като всички екипи ще се напътстват от ментори, водещи бизнес лидери в своята област.

NivaBG.com