петък, април 26, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Brexit поставя въпросителни пред британските свинепроизводители

През 2018 година британските фермери може да произведат с 3,4% повече свинско месо

Помощта е за животновъди c 5-годишен ангажимент за хуманно отношение към свине или птициПомощта е за животновъди c 5-годишен ангажимент за хуманно отношение към свине или птици
2.3ХилядиЧетения
NivaBG.com

Предстоящото излизане на Великобритания от ЕС поставя доста въпроси пред  местните свинепроизводители, още повече че през 2018 година се очаква увеличение от 3,4% в производството на свинско месо в страната  до 953 хил. тона. Това съобщава специализираният портал topaagrar.com. Според оценките на местните експерти през 2019 година за месо се прогнозира, че в кланиците ще отидат 10,7 млн. свине, което е с 3,2% повече в сравнение с предходната. При увеличение на броя на отглежданите за угояване свине и умерен ръст в производството на свинско месо, през следващата година броят на свинете, които ще отидат в кланиците може да надмине 11 млн/ . Ако след излизането на страната не се осигури пазар за очертаващото се свръхпроизводство на свинско месо, ще се стигне до драстичен спад в броя на отглежданите свине за угояване.

Всъщото време се оказва, че вносът на свинско месо от ЕС ще поскъпва все повече, докато британското производство се очаква да се увеличи с почти 1/5 до 2021 година.

 

NivaBG.com