петък, септември 22, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Брюксел одобри стратегическия план на Германия

Новата методика за контрол на храните ще влезе в сила от 2018 г.Новата методика за контрол на храните ще влезе в сила от 2018 г.

Европейската комисия одобри днес стратегическия план на Германия с което се прие и правната рамка за разпределението на 6 млрд. евро в земеделието на федералната република до 2027 година, информира agrarheute.com. Страната е е една от последните получила одобрение на своя стратегическ и план, чийто проект беше внесен след изтичането на крайния срок. Очаква се в петък Бундестагът и Бундесрата да приемат съответните национални законодателни актове, с които официално да се включат разпоредбите от стратегическия план в националното законодателство.
„С днешното решение на Брюксел се сложи край на едни продължителни преговори“, заяви германският министър на земеделието Джем Йоздемир. Предстои специална комисия включваща различните партньори в социалната сфера и околната среда да обсъдят неговото прилагане в началото на декември. Йоздемир изрази надежда, че новият стратегически план ще стане добра основа за развитие на ОСП след 2027 година и и допълване на директните плащания с нови компенсации заради поетите ангажименти за опазване на околната среда и климата.