събота, февруари 4, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Цените на соята и царевицата на международните борси паднаха до седмичен минимум

Търговията със соя на международните пазари достигна своя пик в края на март.Търговията със соя на международните пазари достигна своя пик в края на март.

Международните борси зад Океана приключиха в петък достигайки до семичен минимум на цените, съобщава „Зерно Онлайн“. Поевтиняването засегна най-вече контрактите при соята, като вниманието на анализатори и търговци беше насочено към жертвите в обхванатата от пожари заради засушаването Аржентина. Спадът в цената на царевицата беше до известна степен компенсиран от по-добрите резултати при експорта на американска царевица.. Вследствие на сушата анализаторите вече намалиха своите прогнози за аржентинската реколта от соя и царевица, като надеждите за предотврятяване на по-големи щети са свързани с падането на дъждове в най-близко време.

В същото време Бразилия се подготвя за кампанията по прибиране на рекордни добиви от соя и царевица, което може да доведе до ускоряване на американския експорт. Позитивните данни за експорта на американска пшеница тласнаха цените и леко нагоре, като на седмична база те останаха над минимума в дългосрочен план, достигнат на 10 януари тази година. .