петък, юли 19, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
ВидеоНОВИНИ

Чакането по границата за проба ще падне от 2 дни на 5-6 часа (видео)

Министър Вътев: Новата лаборатория значително ще намали времето за обработката на пробите за пестициди в плодовете и зеленчуците

Шест фирми ще отговарят за товарно-разтоварните дейности на КПП „Капитан Андреево“

„Новата лаборатория ще намали значително технологичното време на обработка на плодовете и зеленчуците за съдържание на остатъци от неразрешени пестициди защото до сега всички проби пътуваха до София. От сега насетне пробите ще се вземат и обработват на граничния пункт, което ще отнема максимум до шест часа“, заяви пред медиите днес земеделският министър Кирил вътев, който заедно с премиера академик Николай Денков откри обновената лаборатория на БАБХ ма ГКПП „Капитан Андреево“
Работата на лабораторията ще е денонощна, като се очаква в нея да работят общо около 300 човека. В нея са влонжеи 2 млн. лева от националния бюджет.

Готвим всичко да заработи на максимални обороти в това число и дезинфекцията на влизащите у нас товарни камиони, добави още той.

По отношение на разтоварните-разтованите дейности на граничния пункт министър вътев уточни, че след направен конкурс са определени шест фирми, които да отговарят за тях, като едно от условията е те, те да имат договори с превозвачи. Повече подробности от откриването вижте във видеото.