вторник, септември 21, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Читателски въпрос: До кога фермерите могат да пререгистрират?

Възможно е подаване на документите за регистрация или пререгистрация по електронна поща или чрез куриерски услуги и Български пощи

Голяма част от фермерите се питат до кога могат да извършат пререгистрация. На този въпрос от министерството на земеделието отговориха ясно и категорично,че крайният срок е до края на кампанията за директните плащания,а именно 9 юни 2021 г.

От ведомствохо примомниха,че е създадена е възможност се извършва от разстояние подаването на документи за регистрация или пререгистрация по Наредба № 3. Документите  могат  да се изпращат по електронна поща, като целта е да не се налага фермерите да ходят до общинските служби по земеделие (ОСЗ), обясниха от аграрното ведомство.

Новата възможност се създава във връзка с въведените противоепидемични мерки срещу коронавируса, за да се намали струпването на хора в службите по земеделие в страната.

Стопаните, които нямат възможност да подадат документите си по електронна поща, могат да посетят службите при спазване на всички мерки на здравните власти. В тези случаи в ОСЗ се допуска само по един земеделски стопанин в сградата, а при липса на необходимост от лична комуникация, документите се оставят в кутия, специално предназначена за това.

 

 

Виктор Павлов