четвъртък, август 22, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
Бюлетин растителна защита

Corteva™ agriscience всъщност обединява трите бранда – Dow AgroSciences, DuPont Растителна Защита и DuPont Pioneer Семена

Посрещаме новия сезон заедно и затова сме по-силни, по-уверени и по-готови от всякога за предизвикателствата на земеделското производство!

Corteva™ agriscience всъщност обединява трите бранда - Dow AgroSciences, DuPont Растителна Защита и DuPont Pioneer Семена
2.77ХилядиЧетения
NivaBG.com

Скъпи приятели,

Благодарим Ви, че за поредна година избрахте да бъдете с нас и ни се доверихте като на надежден партньор, с когото не от вчера споделяте успехи и предизвикателства!

Както вече сте запознати, миналата година беше оповестено, че Corteva™ agriscience всъщност обединява трите бранда – Dow AgroSciences, DuPont Растителна Защита и DuPont Pioneer Семена. Така вече ще бъде представяна и новата компания. Името на Corteva е комбинация от две думи – „core“, което означава сърце и „teva“ – земя, т.е. сърцето на земята.

Така обединихме огромния научен и производствен потенциал на DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection и Dow AgroSciences.Това ни дава изключителни възможности да бъдем лидери в предоставянето на иновации, решения и услуги, които са от реална полза за Вас, нашите клиенти.
От тази позиция ние по-ясно виждаме Вашите проблеми, които възникват при отглеждането на културите и новите хоризонти в развитието на модерния агробизнес.

Посрещаме новия сезон заедно и затова сме по-силни, по-уверени и по-готови от всякога за предизвикателствата на земеделското производство!

Вярваме, че 2019 г. ще бъде успешна, защото знаем, че Вие, нашите партньори, сте професионалисти от най-висока класа, и заедно можем да постигнем много!

Позволете ни да Ви представим нашите решения за чисти и здрави посеви от житните култури.
Дерби® Супер Едно/Ланселот® – хербицид, който ефективно се бори с икономически важните едногодишни и многогодишни широколистни плевели. Той е регистриран за приложение при житни култури – пшеница и ечемик. Спира растежа и развитието на чувствителните плевели в рамките на един ден след третирането.  Дерби® Супер едно/ Ланселот® работи перфектно при оптимална влажност на почвата, при която плевелите се развиват нормално.

Ниските температури до 5Cº и температурни амплитуди не влият на действието му.
Действа предимно като вегетационен хербицид, проникващ в плевелите през вегетативните части и след това се транслоцира в цялото растение. Другото предимство на Дерби® Супер едно/Ланселот® е, че притежава и изразено почвено действие, което позволява по-нататъшна защита от 2-3 седмици от вторично поникващи широколистни плевели.

Селективен е към културата, приложен след втори лист, ефективен срещу лепка, дори и в напреднал стадий, ефемерни плевели и срещу технологична самосевка слънчоглед, както и срещу технологична самосевка рапица.

Палас® 75 ВГ – хербицид за едновременна борба срещу житни и широколистни плевели при пшеница. Той e доказан еталон за борба срещу Овсига и Власатка в България.
Продуктът може да се прилага от 3-ти лист до втори стъблен възел.
Палас® има основно вегетационно действие, но има и почвено действие, насочено срещу вторично поникващите плевели.

Той съдържа иновативното широкоспектърно активно вещество Пироксулам.
Няма ограничения в сеитбооборота за следващи култури, включително и бобови.

Корело® Дуо 85 ВГ е най-широкоспектърният хербицид за борба срещу житни и широколистни плевели. Дава безупречен контрол на всички икономически значими плевели при пшеница, тритикале и ръж.
До няколко часа след приложението развитието на плевелите спира, а след няколко дни се появяват визуалните признаци на ефективност. Пълно загиване на плевелите може да отнеме от 1 до 3 седмици.
Не се влияе от ниски температури и високи амплитуди, селективен е към културата, приложен след втори лист, ефективен срещу самосевка слънчоглед и рапица.

Корело® Дуо е стандарт срещу Ливадна власатка и Овсига.
Той предлага отличен контрол и на всички икономически важни широколистни плевели с едно третиране.

Старане® Голд е вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели. Еталон срещу лепка и поветица. Хербицидът е комбинация от активните вещества флуроксипир и флорасулам. Старане Голд® е селективен към пшеница, ръж, овес, ечемик и тритикале. Прилага се от втори лист до вретенене на културата, през есента или пролетта.

Мустанг® – селективен системен хербицид за борба с широколистни плевели в пшеница и ечемик, включително устойчиви на хормоноподобните хербициди.
Продуктът съдържа две активни вещества, които блокират растежа на плевела и водят до неговото загиване.
Приложението му е вегетационно:
При есенно третиране житните култури трябва да са влезли във фаза братене, широколистните плевели да са от втори до осми лист; коренищните да са 10-15 см.  При пролетно третиране на житните култури може да се използва до края на фаза братене, широколистните плевели трябва да са от втори до осми лист; коренищните да са 10-15см. Третирането трябва да се извършва до края на фаза братене.
Мустанг® може да се смесва с фунгициди, противожитни хербициди, листни торове и инсектициди.

За борба срещу всички икономически важни болести в житните култури предлагаме добре познатия фунгицид Алегро®. Той е фунгицид от концепцията AgCelence на BASF. Комбинацията от стробилурин с един от най-силните триазоли – епоксиконазол по отношение на видовете ръжди и септория дава по-удължена защита срещу тези болести. Също така усилва фотосинтезата и блокира хормона етилен, който се синтезира от културата при стресови условия.

През 2019 г. търсете по-добрата цена с пакетното предложение Дерби® Супер Едно + Алегро®. Този пакет ще предостави безупречно справяне с плевелите и болестите по житните култури.
Скъпи приятели, желаем Ви успешна 2019-та година! На добър час в приключението, наречено земеделие! Ние ще бъдем винаги до Вас, когато ни потърсите за съвет или помощ!
Земеделието е нашата обща мисия – да я изпълним!

NivaBG.com