неделя, януари 17, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Да доброволстваш на село по време на криза

Германски фотограф търси работа като доброволец в земеделието

342Четения

Германският фотограф Тимо Ябор е в усилено търсене на работа като доброволец в земеделието. Неговата история разказва специализираният портал aragrheute.com. “Заради кризата с коронавируса нямам работа като фотограф. Поръчките ми бяха отказани, а нови така и не идват“, казва фотографът. В продължение на две години е специализирал в аграрната фотография, като е бил и практикант към agrarheute. Впечатлен от проекта Land hilft, който позволява на хора, които почти не са се докосвали до земята да подпомагат фермерите в ежедневната им работа в тези тежки условия.

Благодарение на работата си в последните две години, разбрах колко натоварена е работата на фермерите, и реших да заменя камерата с дейност на полето за да ги подпомогна при прибиране на реколтата“, допълва Тимо.

Признава, че никак не било лесно да намери стопанство, в което да доброволства. Пробивът дошъл след няколко дни в разговор с възрастна добронамерена дама, , която обаче не пожелала, Тимо да отрази работата на стопанството и за agrarheute. Вторият опит отново бил неуспешен, защото от местна фирма за трудово посредничество също му отказали възможността да съвместява доброволчеството с професията като отразява ежедневната работа. Третият опит бил в малко семейно стопанство, в което се оказало, че имат доста предложения за директни продажби. „От разговора със собственичката установих, че имало много желаещи да помагат, но само за по една седмица. В стопанството обаче имали нужда от помощ за целия период на прибиране на реколтата, някъде докъм средата на юни“, разказва фотографът. За него това обаче също не било вариант, защото се надявал да се върне на работа като фотограф най-късно до средата на май. Не се предава и продължава да търси.

Städter Timo als Erntehelfer

Timo ist Fotograf. Auf Grund der #Corona-Krise bekommt er derzeit keine Aufträge. Deshalb möchte Timo als Erntehelfer einen Landwirt unterstützen. Über das Portal www.daslandhilft.de sucht Timo momentan einen passenden Betrieb. Falls hier Landwirte aus der Nähe von Hannover sind, die sich vorstellen könnten, Timo als Erntehelfeer zu engagieren: Meldet Euch bei uns!Timos Einsatz in der Landwirtschaft werden wir bei agrarheute begleiten.

Публикувахте от agrarheute в Сряда, 1 април 2020 г.