събота, септември 25, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Дания разреши отглждането на медицински канабис

Местните фермери и индустрия са обнадеждени от решението на политиците, а канадска компания инвестирала 47 млн. евро се връща на датския пазар

Как отглеждането на канабис възроди Аделанто за нов животКак отглеждането на канабис възроди Аделанто за нов живот

Датските фермери ще могат вече да отглеждат медицински коноп след като през миналата седмица парламентът на страната даде зелена светлина за това съобщава topagrar.com. Посочва се, че решението е било прието с огромно мнозинство от датските депутати. То е станало факт след успешен четиригодишен пилотен проект дал възможност за предписване на медицински канабис на пациенти, който е удължен за още четири години.

С легализирането на производството на медицински канабис беше сложен край на един период на несигурост за производителите, който според Мариане Нелсен, шефка на местната браншова организация в последната година е възпряла редица фермери от възможността да започнат да отглеждат канабис за медицински цели. Още през март тази година на датския пазар се върна канадската компания Canoby Grouth, инвестирала в производството на канабис в последните години над 47 млн. евро. Решението на политиците според Нилсен ще даде нужната сигурност както на произвдителите , така и на индустрията за предстоящи по-дългосрочни инвестиции в производството преработката и предлагането на медицински канабис.