понеделник, септември 25, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

ДФЗ: Имаме съмнения, за некоректно изпълнение на ангажиментите на доставчик

От разплащателната агенция проверяват дали фирмата „Ню проджектс консулт” коректно извършват доставки по схемите „Училищен плод” и „Училищно мляко”

На 1 юли 2011 г. e заседанието на Експертната  комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП)На 1 юли 2011 г. e заседанието на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП)

От фонд „Земеделие” контрираха доставчиците, които днес изразиха недоволство от това, че не получават редовно плащанията си по схемите „Училищен плод” и „Училищно мляко” с това че имат получен сигнал срещу фирмата „Ню проджектс консулт” за некоректно изпълнение на поетите ангажименти. „Съгласно европейския регламент изплащаме извършените разходи по доставката на плодове, зеленчуци и мляко в срок от три месеца от датата на подаване на заявлението за подпомагане, в случай че не са предприети административни разследвания”, каза Димитър  Димитров от дирекция „Противодействие на престъпленията” към ДФЗ.

От компанията според него са потвърдили информацията в подадения сигнал че доставките по схемите се извършват от други лица, като са декларирали , че се отказват от възстановяване на разходите при условие, че доставките са извършени от други лица. Приключилата на 29 май проверка  от страна на фонда е излязла с резултат, че този доставчик не може да изпълнява доставките на всички заявени  училища и детски градини. „Изправени сме пред това да установим дали преднамерено или умишлено не се извършват доставките, като са назначени допълнителни проверки”, допълни той. По думите му от фонда се опитват да разрешават всички проблеми, без да се ощетяват  бенефициерите.

Според зам. министър Чавдар Маринов се прави всичко възможно за решаване на проблемите от страна на ръководството на агроведомството.