петък, юли 19, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро експертите съветватНОВИНИ

Доказалият се фунгицид Унивок®

Унивок ФунгицидУнивок Фунгицид

Фунгицид на Corteva Agrisicience™ – УНИВОК® с ново активно вещество Inatreq™ active

Само за две години на пазара Унивок® се доказа като стандарт за контрол на всички икономически болести при житни култури. Въпреки високия инфекциозен фон и благоприятните климатични условия за развитие на патогени, Унивок® се справи безупречно с контрола на болестите през пролетта на 2023 година, като брашнеста мана, видове ръжди и фузариум.

След 8 години пауза 2023г. Ще се запомни с масовата поява и нападение от жълта ръжда. При благоприятни условия ( температура и атмосферна влага ), тя се разпространява изключително бързо и нанася значителни щети на житните култури, достигащи 50% и повече от добивния потенциал на културите. Но там където бе третирано с Унивок®, фунгицидът защити на 100% посевите от появата й.
УНИВОК®, е нов фунгицид, който осигурява изключително предпазно, стопиращо и лечебно действие срещу всички икономически важни болести при житни култури.

УНИВОК® предоставя нова патентована iQ-4 технология за по-добро прилепване и проникване в растителните части на културата и по-продължителната защита от патогените.

С какво УНИВОК® е по-различен от сега използваните на пазара фунгициди при житни ?
На първо място това е съдържащия се в него Inatreq™. Inatreq™ active е ново активно вещество, от нова химична група и нов начин на действие срещу широк спектър от болести, като най-същественото му предимство, е че нов еталон срещу видовете септория и средство за борбата с резистентността към този патоген. Другото активно вещество протиоконазол в УНИВОК®, от своя страна е един от най-новите и мощни триазоли, със системно, изкореняващо и предпазно действие насочен за борба срещу болестите при житни , в т.ч. видове ръжди и фузариум. Тези качества на активните вещества в УНИВОК® се допълват взаимно в т.нар. синергичен ефект който дава на земеделските производители нов инструмент за борба с всички болести при житните култури, като при това той не показва кръстосана резистентност към съществуващите продукти за растителна защита.

УНИВОК® контролира най-важните болести при Пшеница, ечемик и Тритикале .

Веселин Петков, който е мениджър продажби България в Corteva Agriscience заяви, че

„Основното преимущество на УНИВОК® е контрола на икономически важните болести при житни култури във фазата, когато инфекциозният фон е силен и конкурентни продукти не могат да се справят.“

Иван Дражев, маркетинг мениджър Балкани в Corteva Agriscience, добави:

УНИВОК® осигурява отлична продължителност на защита, която е комбинирана с физиологичен ефект, който се изразява в стимулиране на коренообразуването, като на база на всичко това спомага културата да даде максималния си добивен потенциал и високи качествени показатели на зърното.