сряда, май 22, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Допълнителен прием по учалищните схеми

Докумети ще се приемат между 17 и 21 декември

Изтича срокът за подаване на годишни декларации за индивидуални млечни квотиИзтича срокът за подаване на годишни декларации за индивидуални млечни квоти
746Четения
NivaBG.com

 

От фонд “Земеделие обявиха, че се отваря допълнителен прием по училищните схеми. Документи ще се приемат от 17 до 21 декемвре 2018 година. Допълнителното кандидатстване се отваря, защото одобрен доставчик доброволно се е отказал да доставя продукти в одобрените му учебни заведения.Важно условие за кандидатстване по допълнителния прием е учебните заведения, за които се кандидатства, да не са одобрени за доставка по съответната схема самостоятелно или чрез доставчик. Учебните заведения следва да не са включени в издаден и действащ акт за одобрение по схемата, за която се кандидатства.

Учебните заведения, които ще кандидатстват самостоятелно, както и общините, следва да заявят участието си по схемите директно чрез подаване на документи в ДФЗ от 17.12.2018 г.

В случай, че учебните заведения няма да участват в схемите самостоятелно, те трябва да бъдат заявени за одобрение от производители или търговци. За целта, кандидатите за доставчици следва да подадат документи в учебните заведения в периода от 03.12.2018 г. до 07.12.2018 г. Директорите на училищата и детските градини трябва да попълнят декларация в свободен текст, в която да посочат избраните от тях заявители по всяка от схемите, броя на доставките, за които е избран всеки от заявителите и другите неизбрани заявители, подали предложения, най-късно до 14.12.2018 г.

 

NivaBG.com