събота, юли 24, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

ЕК отчете забавяне в процеса на дигитализацията на селските региони в Германия

Инвестициите в дигитализация остават под очакванията на Брюксел

Светлана Боянова пред Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел: „Такова плащане е необходимоСветлана Боянова пред Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел: „Такова плащане е необходимо

През тази седмица от Брюксел отправиха критики към Германия заради забавяне на процеса на дигитализация  в селските региони  и изграждане на мрежата от широколентов интернет, информира topagrar.com позовавайки се на заключенията в публикуван днес доклад за икономическото и социално положение в селските региони на  Европа.  В т.нар. „зимен пакет” са разгледани и анализирани  инвестициите и стремежите  за реформи, както и трудностите по отношение на бюджета и финансирането.

Германия се числи към страните със стабилен икономически растеж през 2018 година, повишаващи  се данъци върху доходите и спад на държавния дълг и ниска безработица, се казва в доклада.  Същото време експертите са установили, че не се предприема ни+о за намаляване на бюджетния излишък и за инвестиране в големи инфраструктурни проекти свързани с дигитализацията.  Те препоръчват „още ангажименти за запълване на инвестиционната дулка особно в обществените  инвестиции в инфраструктурни проекти за дигитализация”.