вторник, януари 26, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
Животновъдство

Експерти на БАБХ съветват пчелари как да защитят пчелите си от заболявания

Сред темите ще бъдат възможностите за подпомагане на земеделските стопани

1.01ХилядиЧетения

Пчеларите ще могат да получат експертни съвети как да защитят кошерите си от евентуални заболявания. Експерти на Българска агенция по безопасност на храните ще направят презентации във Варна на тема „Превенция на заболяванията по пчелите”. Семинарът ще се състои на 22 ноември, петък, в хотел „Аква“ във Варна. Гостите му ще разберат повече за видовете болести по пчелите, както и за превенцията и контрола на тези болести.

Експертите на БАБХ ще дадат повече информация за мероприятията, обхванати от Държавната профилактична програма за контрол на болести по пчелите. Сред темите, които ще бъдат засегнати по време на семинара, ще бъдат възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г.

Организатори на събитието са Национална служба за съвети в земеделието (ТОО – Варна) и Българска агенция по безопасност на храните (Областна дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ – Варна). Участието в информационната среща е безплатно и е без предварителна регистрация.

Виктор Павлов