четвъртък, май 13, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Експерти намалиха оценките си за глобалната реколта от царевица

Прогнозите за крайните запаси и реколтата от пшеница са без промяна

ЕЛУМИС ОД осигурява високонадежден контрол на икономически важните едногодишни и многогодишни житни плевели (вкл. балур от коренища) и ширЕЛУМИС ОД осигурява високонадежден контрол на икономически важните едногодишни и многогодишни житни плевели (вкл. балур от коренища) и шир

В последния си доклад експертите на Международния съвет по зърното намалиха прогнозите си за глобалното производство и крайните запаси от царевица през текущия сезон, съобщава „Зерно Онлайн“. Спрямо августт оценката за световната реколта е намалена с 0,3 процентни пункта до милярд и 150 млн. тона. Предлагането на царевица се очаква да надвиши производството с 300 млн. тона, достигайки до милярд и 450 млн. тона. Крайните запаси са намалени с малко над 1% спрямо предходния месец до 185 млн. тона. През текущата 2020/21 година се очаква да бъдат изтъргувани 178 млн. тона царевица на международните пазари.

Междувремено без промяна са оставени оценките за основните показатели при пшеницата. . Оценката за световната реколта се запазва на нивото от 763 млн. тона, като потреблението ще остане с 14 млн. тона под производството. Не е променен и показателят за крайните запаси от пшеница, които остават на нивото от 294 млн. тона. На международните пазари се очакват да бъдат изтъргувани по малки количества пшеница спрямо миналата стопанска година, като от ISC дават прогноза за 193 млн. тона пшеница.