неделя, януари 26, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Животновъдство

Експерти показват на пчеларите новости при зазимяването

Проф. д-р Иванка Желязкова ще представи пред участниците новите добри практики

План за подкрепа здравето на пчелите са предложили Syngenta и BayerПлан за подкрепа здравето на пчелите са предложили Syngenta и Bayer
1.45ХилядиЧетения
NivaBG.com

Пчеларите ще имат възможност да се запознаят от първо лице с иновациите в бранша. Специалисти от Тракийския университет в Стара Загора ще запознаят пчеларите с новости в грижите за пчелните семейства и добрите практики при зазимяването им.
Събитието ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, в Стара Загора семинар с демонстрация за стопаните в бранша.

Проф. д-р Иванка Желязкова ще представи пред участниците новите добри практики, а по-късно през деня ще проведе демонстрация за зазимяване на пчелни семейства.

Експерти от Териториалния областен офис (ТОО) на НССЗ в Стара Загора ще запознаят стопаните с възможностите за подпомагане на пчеларите по мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

Теоретичната част на семинара ще се проведе от 10:00 часа в Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики” № 108, ет. 10, ст. 5 в залата на ТОО.

Домакин на демонстрацията ще бъде Пчеларски център „Южен“ в града, като началото е от 13:00 часа.

Целта на демонстрацията е запознаване на земеделските производители с новостите в пчеларството, а основните теми ще бъдат иновациите в пчеларството, добрите практики и възможностите за получаване на финансова подкрепа.

Участието в информационната среща е безплатно и е без предварителна регистрация.

NivaBG.com
Виктор Павлов