вторник, ноември 24, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

ЕС започна публична консултация за влиянието на ОСП върху природните ресурси

Целта е събирането на информация за ефективността на действащите инструменти на програмата

По време на заседанието министрите ще проведат дебат във връзка с реформата на Общата политика в областта на рибарството (ОПОР) и по-специално по предложението за регламент относно Общата политика в областта на рибарството.По време на заседанието министрите ще проведат дебат във връзка с реформата на Общата политика в областта на рибарството (ОПОР) и по-специално по предложението за регламент относно Общата политика в областта на рибарството.
767Четения

Европейският съюз стартира публична консултация за влиянието на ОСП върху природните ресурси включително върху водите, биоразнообразието и почвите съобщава AGPress.eu. Консултацията има за цел да събере обратна информация от заинтересованите страни и гражданите относно ефективността, ефикасността и уместността на действащите инструменти на ОСП, свързани с природните ресурси, както и тяхната съгласуваност с действията на ЕС в други области и добавената стойност на тези инструменти, които се прилагат на ниво ЕС.

Всички заинтересовани страи- от земеделски производители през неправителствени организации и търговци ще могат да се включат в тази публична консултация през следващите 15 седмици, се уточнява в инфорацията.

Общественото допитване обхваща вече публикуваните проучвания за биоразнообразието и водите, както и текущото проучване за подкрепа на почвата. След това всички ще бъдат включени в предстоящ доклад на Комисията (работен документ на службите), който ще оцени въздействието на ОСП върху природните ресурси.

Желаещите могат да се включат тук