петък, март 24, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
Агро експертите съветват

Eurocereal® – решение за старт на есенните култури, с доказани резултати вече 15 години!

EUROCEREAL 10-24-0EUROCEREAL® утвърдена NP формулация, обогатена със сяра и микроелементи:

NP формулацията EUROCEREAL®10-24-0 MPPA-DUO задоволява в максимална степен нуждите от хранителни вещества на зърнено-житни, фуражни култури и рапица.

Преди приложението на продукта се препоръчва почвен анализ, за което Тимак Агро България, може да ви съдейства! Тимак Агро България предлага и флуориметрично измерване (листен анализ) на място, с професионална препоръка след анализиране на резултатите

Eurocereal® 10-24: с двойно патентована формула MPPA-DUO®

🛡Патентът МРРА® (полифенолно активирана молекула), на базата на различния електричен заряд       прихваща внесените хранителни елементи, задържа ги в почвения комплекс и предотвратява образуването на блокажи. По този начин, многократно увеличава усвоимостта на хранителните елементи и ги предпазва от загуби. Това от своя страна, значително увеличава ползата от внесените хранителни вещества и ефективността от вложението на тора.
Молекулата остава в почвения комплекс в продължение на месеци, като в същото време поетапно прихваща хранителните елементи и ги отдава на кореновите власинки при досег. Този процес продължава до края на вегетацията на културата.
🛡Другият заложен патент в Eurocereal е DUO®. Тази патентована формуластимулира покълването и поникването, като в последствие активизира създаването на по-голям брой коренови власинки – най-фината част от структурата на първичния корен. Това води до увеличаване на  абсорбиращата способност на кореновата система на отглежданата култура.
В предишния брой разгледахме подробно приложението и действието на Eurocereal® 10-24, затова днес ще акцентираме на постигнатите резултати през последните няколко години – благодарение приложението на Еurocereal®10-24, земеделците от цялата страна получиха увеличение на добива при пшеница и рапица.Това е повод за професионално удовлетворение на екипа на Тимак Агро,

Резултати с EUROCEREAL® 10-24, през последните няколко години:

Отлични добиви с Eurocereal®при пшеница,Южна България:

При клиентна Тимак Агро в района на Асеновград, на землище с пшеница преди приложението на Eurocereal®10-24 MPPA DUO са използвани редица NPK и NP конвенционални продукти. Земеделските стопани на посевите с пшеница се обръщат към специалистите на Тимак Агро за съдействие и консултация,
Анализ на ситуацията:След направения почвен анализ на полето се установи следното:
👉близък до достатъчния запас на калий, което налага употребата на предсеитбен продукт на база азот с фосфор.
👉липса на сяра, което обуславя до голяма степен усвоимостта на азота от растението.
👉рН 6.2, което е под оптимума и се е формирало от едностранчивото торене с амониево-нитратни торове.
👉достатъчно количество цинк, но наличието на бор е под нормалните граници.
🌿Решението: От получените данни става ясно, че на фермерът има нужда от NP решение за запасяващо предсеитбено торене на пшеница, каквато е формулацията Eurocereal® 10-24 MPPA-DUO. Балансираната му формула, пълноценно допълва с хранителни елементи наличната почвена запасености заедно спатента MPPA-DUO®осигурява редица преимущества за развитието и презимуването на културата.
При конкретния опит, на едно и също поле с предшественик слънчоглед, беше наторено с два различни продукта: използваният до момента NPK продукт и предложението на Тимак Агро – Eurocereal® 10-24, внесен преди последната култивация (25 кг/дка).
Приложението на Eurocereal® 10-24 е част от цялостна технология за подхранване на това поле, но ролята на приложението му наесен е ключова, тъй като „отговаря“ за най-важните фази в развитието на растението – решаващи за добивите и качеството на продукцията.
Резултатите по време на жътвата показаха предимство на Тимак технологията, като разликата е 130 кг/дка или 16.7% увеличение на добива.
Отлични добиви на пшеница и рапица в Североизточна България:
🌿Няколко примера от миналата стопанска година от района на Търговище за пшеница и рапица торени с Eurocereal® 10-24:
👉В с. Баячево, на полето с пшеница сорт Авеню, предсеитбено е внесен Eurocereal® 10-24 в доза 22кг/дка. Постигнатият добив, въпреки градушката, която засегна площите преди жътвата е 730кг/дка.
👉В с. Цар Асен, добивите от пшеница Софру, благодарение на приложения наесен Eurocereal® 10-24 (22кг/дка), са 790 кг/дка.
👉На същото поле, на площите с рапица, след приложение на Eurocereal®10-24 в доза 25кг/дка през есента, постигнатият добив е 350кг/дка.
Отлични резултати при рапица в Централна Северна България:
През стопанска 2018/19 г. в земеделска кооперация в Павликени,при рапица са в приложена комбинация от продукти на Тимак Агро – есенното торенее извършено с Eurocereal® 10-24(20 кг/дка). Последвалото пролетно подхранване с азотен продукт на Тимак Агро, подсили ефекта от приложението на Eurocereal® и комбинацията се оказа печеливша – постигнатият добив е 390 кг/дка,при среден добив за региона под 300кг/дка.
Eurocereal®демонстрира отлични резултати и в Северозападна България:
В стопанската 2018/19г., след жътвата на пшеницата на полето на в Слатина, стопаните на кооперацията са видимо доволни от резултатите. Нивите на кооперацията са отгледани по цялостна технология на Тимак Агро. Добре познатиятEurocereal® отново демонстрира отлични резултати – постигнатите добиви от 800килограма на декар, безспорно доказват, че инвестицията в приложените продукти на Тимак Агро се отплаща.
За пореден път, АТК на Тимак Агро доказаха на практика, че индивидуалният подход, правилно подбраното решение за подхранване на база внимателен анализ е най-добрата формула за успех.

Eurocereal 10-24 е на преференциална цена до края на юни!

Ако още се колебаете, сега е моментът да се възползвате от атрактивните комбинирани  предложения за Eurocereal®на Тимак Агро до края на юни!
Повече информация за условията на промоцията, можете да получите от регионалните представители наТимак Агро: www.timacagrobg.com/contacts/
Земеделието никога не спира! Продължаваме да бъдем ефективни, като спазваме мерките за безопасност!Вижте повече за продуктите наТимак Агро: www.timacagrobg.com/products