вторник, юли 23, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоМЗХСъбитияСъбития

Фирма Агроном представи сортовете пшеница Ласка, Енола, Фактор, Ивета, Вяра и Тервел

На техническа среща в гр. Айтос земеделски производители от региона поучиха актуална информация за сортовете пшеница на Фирмата

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

610Четения

На 27.05.2015г., в гр. Айтос фирма „АГРОНОМ”, горд собственик на 22 регистрирани сортове пшеница, съвместно с „ЛАКТОФОЛ” организираха техническа среща за производителите от селскостопанския  сектор. Срещата уважиха клиенти – земеделски производители, както и представители на фирми от този бранш.

Проф. Д-р Николай Ценов, който вече втора година е част от екипа на „АГРОНОМ”,  запозна гостите с климатичните условия в България за периода есен/зима 2014г. В частност,  посетителите имаха възможност да получат данни за районите на Айтос, Бургас и Стара Загора. Подробна информация бе представена относно ефекта на атмосферните аномалии, които земеделските производители изпитаха през стопанската 2014/2015г. Проф. Д-р Ценов не пропусна да даде съвети за полагане на правилните грижи за пшеницата от периода на жътвата до момента на сеитба.

Засегната бе и темата за актуалното състояние на посевите, като особено внимание бе обърнато на уплътнената и влажна почва през есента на  2104г, следствие на обилните валежи. На свой ред, г-жа Татяна Михайлова, изпълнителен директор на “Лактофол” АД завладя присъстващите с увлекателна презентация относно използването правилните препарати за растителна защита при отглеждането на пшеница и  други зърнено-житни култури.

Интересът на гостите бе провокиран и от представените сортове пшеница с търговска марка “Агроном”: Ласка, Енола, Фактор, Ивета, всекиму любимата Вяра, както и новото попълнение в сортовата гама на фирмата – сортът Тервел.  Специално внимание бе обърнато както на отличнителните характеристики, така и на препоръките за отглеждане, според специфичните изисквания на всеки отделен сорт. По този начин земеделските производители могат да направят един добре информиран избор, според техните конкретни бизнес нужди и региона, в който развиват дейността си.

Подкрепяйки кампанията на БНТ 2 – “Купувам Българското”, Г-н Тодор Губатов призова гостите да купуват български сортове пшеница, гарант за успех, тъй като са създадени според характерните климатични и почвени условия на България. Осланяйки се на фирменото мото “За бъдещето мислим днес”, той подкани за колективна работа между местните фирми, с цел изграждането на едно по-светло бъдеще за българското земеделие.

NivaBG.com

Вашият коментар