сряда, декември 19, 2018
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХПРСР 2014-2020СъбитияСъбития

Mодерен обучителен център на ДФЗ бе открит във Велико Търново

В центъра ще се обучават експерти на Фонд „Земеделие“ от цялата страна

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

240Четения
NivaBG.com

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов откри нов и модерно оборудван обучителен център на институцията, базиран във Велико Търново. Той се състои от голяма зала, пригодена и за обучения онлайн, със 120, напълно компютризирани места, мултимедийни проектори и малка конферентна зала, подходяща за провеждането на публични събития.

В центъра ще се обучават експерти на Фонд „Земеделие“ от цялата страна, той ще бъде безвъзмездно използван и от всички подчинени на МЗХ служби и агенции. Градът е избран заради географското си положение – в центъра на страната, което го прави удобен за събирането и обучението на експерти от регионалните структури.

Веднага след откриването се проведе първото обучение на служители от Tехническия инспекторат от няколко областни дирекции във връзка с новите приеми по Директните плащания и Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020г. и нуждата от последващ контрол.
На краткия брифинг при откриването изпълнителният директор на ДФЗ увери, че кампанията по заявяване на директните плащания за 2015 година ще може да се довърши съвсем спокойно, след като срокът за подаване на заявления беше удължен с 2 седмици – до 29 май (без санкции) и до 22 юни (със санкция). Към 25 май са подадени 106 950 заявления за подпомагане, като са декларирани 3 365 000 ха.

Вашият коментар