понеделник, декември 4, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
Бюлетин растителна защита

Фунгицид напролет: Отличният избор за Т1 фунгицидно третиране за сезон 2023г.

С настъпването на пролетта идва време и за избор на фунгицид в първо третиране.

Климатичните условия през последните години станаха изключително благоприятни за развитието на болести още от есента. Минималните температури през изминалата есен в голяма си част бяха положителни, като в комбинация с преваляванията предоставиха перфектни условия за зараза и поява на симптоми на заболяване (основно септория и брашнеста мана) след поникване на младите житни растения. Ето защо е необходимо да се вземат мерки възможно по-скоро.

За справяне с тези проблеми и защита от болестите и тази година екипът на Corteva Agriscience™  Ви представя  –  ИНОВОР®* .

ИНОВОР®* съдържа две активни вещества  – пираклостробин и флуксапироксад. Тази фунгицидна комбинация със своето мощно предпазно действие защитава от проникването на патогените в тъканите на растенията, със  своето  стопиращо действие  унищожава вече развитите спори и със своето лекуващо действие блокира развитието на гъбните патогени и спира растежа на хифите, които вече са проникнали в растителните тъкани.

Уникалната комбинация на тези активни вещества допринася за:

  • По-продължително предпазно действие и максимален период на защита
  • Бързо абсорбиране след третиране
  • Силен зелен физиологичен ефект
  • Здраво свързаване на фунгицида към третираната повърхност
  • Транслоциране към нетретираните части и новия прираст
  • Отлично решение както за първо, така и за второ третиране

 

След третирането върху листата се образуват миниатюрни депа, от които фунгицида се отделя бавно, което допринася за дълготрайна защита от патогени.

ИНОВОР®* контролира безупречно видове септория, видове ръжди, мрежести петна ,  листен пригор, дрешлера, брашнеста мана, като препоръката за доза на употреба са  –  Т1 – 75 мл/дка и Т2 – 90  – 100 мл/дка. ИНОВОР®*  е най-удачно да се прилага превантивно в първо фунгицидно третиране Т1 на житните култури, като осигурява дълъг период на защита на културата от всички икономически важни болести, и то на добра цена . Освен това допълнителният физиологичен ефект, който ИНОВОР®* притежава подпомага културата да се справи с абиотичния стрес, който при суха пролет и големи температурни амплитуди затормозява културата в критични фази , когато се залагат генеративните органи и се формира бъдещия добив.

* Иновор™* е продукт и регистрирана търговска марка на BASF, дистрибутирана от Corteva Agriscience™