неделя, юли 12, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Горски служители ще доставят кошници с храни по домовете на учениците

Така за тези 2 месеца един ученик ще получи еквивалента на 600 гр сирене, 5 краставици, 20 броя ябълки

Над 420 000 деца и ученици ще получат полагащите им се продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ в домовете си. Горски служители ще доставят кошници с плодове, зеленчуци и млечни продукти до домовете на учениците, които се обучават дистанционно от вкъщи заради извънредната ситуация в страната. През двата месеца на извънредната ваканция продуктите, които се осигуряват по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, ще достигат директно до семействата на учениците. Това обяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в интервю за Novatv.

„Надявам се да стартираме в навечерието на Великден. Продуктите ще бъдат доставени на доброволни начала от служители в горската система. Днес създадохме организация, има отговорници за това“, обясни министър Танева и допълни, че в Министерство на земеделието, храните и горите днес е подготвена необходимата нормативна уредба.

Така за тези 2 месеца един ученик ще получи еквивалента на 600 гр сирене, 5 краставици, 20 броя ябълки. Млечните продукти ще бъдат от български фермери и ще са произведени по БДС.

Виктор Павлов