сряда, май 22, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Хванаха шефа на горското в Силистра за подкуп

Георги Митев е бил задържан с 4600 белязани лева

Няма промяна в размера на договорените национални средства за държавни помощи и доплащания към европейското финансово подпомагане в секторите животновъдствоНяма промяна в размера на договорените национални средства за държавни помощи и доплащания към европейското финансово подпомагане в секторите животновъдство
218Четения
NivaBG.com

Директорът на Горското стопанство в Силистра Георги Митев е бил задържан с 4600 белязани лева,съобщава btv.

От прокуратурата обясниха, че Митев искал от концесионер на дърводобив в държавни гори по 500 лева на камион.

Директорът е задържан в служебния си кабинет в късния следобед вчера, след като “поискал и приел дар в размер на 4600 лева, за да не извърши действия по служба като служебно лице, заемащо отговорно служебно положение”, пише в съобщението на Апелативната прокуратура във Варна.

Парите са поискани и приети като “такса спокойствие”. Деянието е извършено “чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение” – директорът е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.

Директорът е задържан за срок от 72 часа. По случая са използвани специални разузнавателни средства.

Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала обвинение на Георги Митев за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия.

NivaBG.com
Виктор Павлов