понеделник, юни 21, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Илчовски: Котарак от мишки не се страхува

Земеделието е хубав бизнес, но за умни хора, а нас насила ни направиха неграмотни

„Всички се появиха около мен с целта да ме смачкат. Мислеха че ще се трогна и впечатля от това, как се сърдят, че един човек като мен е дошъл да разправя какво прави срещу тях“. Така агробизнесменът Станислав Илчовски обясни появата както на Иван Ангелов, така и на цялата група от депутати на ГЕРБ по време на вчерашното заседание на комисията „Манолова“ в предаването на Сашо Диков по телевизия „Евроком“. Според твърденията му бизнесменът Иван Ангелов е бил тръгнал да бяга за Турция, но е бил върнат от премиера Борисов. Самият Ангелов в интервю за БТВ заяви, че се обажда от чужбина само ден преди второто заседание на комисията.. Според Илчовски споменатата от Ангелов фирма „Агроцар“ била „негова фиктивна фирма на дясната му ръка“.

„Тези хора са обезумели от власт и не знаят къде се намират. Изпратиха този човек да ме сплашва и да ми оказва психически тормоз, а той сам си призна, че премиерът му помага да си решава проблемите“, добави Илчовски. Той заяви още че е получил поне десет съобщения от сериозни бизнесмени, изнудвани по същия начин. „Преди час ми писа един сериозен бизнесмен Младен Милков, държеше „Търновски мелници“. Дружеството му е с капитал от 65 млн. лева. Пак същите лица Бойко Борисов и Иван Ангелов му искат 12 млн. лева по същия начин. Да не говорим за дребни производители“, продължи агробизнесменът.

По селата е медийно затъмнение, не знаете къде живеем

„Вие си мислите че София е България, но по селата е геноцид. Няма на кой да се оплачеш. Имаме медийно затъмнение и не знаете къде живеем. Във всички сектори е така. Няма никой. Ей такива като този дето издаде премиера управляват държавата. Затова сме зле. Разходете се до Румъния, там всичко е подредено, села китни. Лаура Кьовеши за такива с търговия на влияние всичко е под ножа. Всичко е ред и дисциплина…Предприемачеството у нас е убито всичко е изисквания, ние сме по-бетер от европейците. Никой не може да мръдне“, обрисува картината Илчовски.

Агробизнесменът даде съвет на всички земеделци от ефира: „От пет години прилагам технологията нотил (безорното земеделие бел.ред.). Това е съвършена технология в земеделието, което дава сигурност и стабилност в стопанствата. Правете го това.“ и продължи: . ..Гледаме да да градим. Не ми е комфортно да казват, че Северна България е западнала България. Районът и е уникален и с много потенциал. Знаете ли защо е най-дивия район на Европа?! Заради тези. Кой мине метла. Само лъжат хората, откраднат пари от проекти. Защо съм най-богатият човек там. Кое е диво?! Рай. Имаме всичко, но не го ценим. Селското стопанство е идеален бизнес но за умни хора. Преди да печелиш трябва да се научиш да губиш. Повечето хора бъркат оборота с печалбата…. Семена. Имаме чудесни институти. Един от най-хубавите беше в Кнежа. Семето ти пет лева, сега отиваш от мултинационалните компании и го купуваш по 20 лева, но ти от едно кило семе правиш 40 лева на декар царевица. Аз отивам купувам го от Италия за 7-8 лева и само търговски печеля толкова много, колкото други земеделци не са виждали. Три-четири, пъти повече. И още нещо защо ги държат облъчени. Казват им на разсрочено плащане, а не знаят че като си платят веднага, получават невиждани отстъпки. Важи за всичко. Фонд „Земеделие“ и агенцията по храните се управляват от лицето Иван Ангелов. Всеки говори само за субсидии, а никой за това как да си подредим земеделието. Никой не учи фермерите как да си сметнат разходите, да мислят икономически, защото повечето от тях не си знаят разходите. Той гледа един оборот на декар, но не знае , че много малка част от този оборот е за него. Цялата информация е само търговски фирми и колко струва това и онова, наука изчезнала. Хора зомбирани и направени неграмотни насила. Не разбираш от нищо. Моето земеделие декар царевица или пшеница ми струва три пъти по евтино, и как ги успокояват? Оставете го този паре пари, наркобос, а не ми гледат посевите, че са много по-хубави и по-евтини. Три четири години в технологии и разходи са много пари“.

Ветеринари спират вноса на месо от фирми, които не са техни

В последните седем осем години по думите му у нас са били ликвидирани десетки хиляди животновъдни ферми с целта да не се произвежда нищо и правителството да контролира вноса на храни. „Вижда някой например, че цената на пилешкото в Полша е 3 лева, купува го оттам на лев и 50. Има стари ветеринари, които като видят, че месото не е на техните фирми, му пращат агенцията за да му кажат, че месото е негодно. Така само техните фирми които не са много на брой внасят и продават. Всичко е чудо, пълен контрол. Много са хората като на конвейр, които излизат да говорят. Излязохме от хватката на ГЕРБ. Всяка една схемичка ще ви бъде разказана. Очакваме да ги гледаме как всички бягат по другите държави… Нямам нужда от охрана, котарак от мишки не се страхува. Тия са свършили, ГЕРБ е приключил“, каза още Илчовски.