петък, юни 24, 2022
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Иван Христанов: Покажете на мафията, че мястото и е в историята или в затвора

 

По повод на случващото се в държавата, и положените от него усилия да се възвърне редът и контрола на ГКПП Капитан Андреево“ заместник министър Иван Христанов написа в личния си профил: „ Когато на 5-ти януари изисках досието на Капитан Андреево, знаех, че ни чака дълга, тежка, опасна и изморителна война с мафията. Мафия, покровителствана 10 години от 7 министри и един командир. Това, което не знаех е, че за месец ще побелея като за 10 години, че всяка сутрин семейството ми ще ме изпраща с тревога на работа, че ще трябва да ходя с охрана, че екипа около мен ще бъде подлаган на заплахи, че тази операция ще доведе до премахване на Председателя на НС Никола Минчев и до опит за сваляне на правителството.

Според него „Капитан Андреево“ е станал „Символ на държавата, заграбена от мафията, но и символ на Промяната, която отвоюва същата тази държава – милиметър по милиметър, миг по миг, лев по лев.“

„Скъпи приятели, каузата за нова България е обща! Вашата подкрепа ни вдъхновява, а вашата енергия докарва мафията и нейните израстъци в Парламента до истерия!
И нека ви припомня нещо. Кирил и Асен не са месии. Не са вождове. Не са вътрешнопартийни деспоти. Те са просто двама души, които изразиха мечтата на всеки един от нас, на всеки един от вас. Всички ние гледаме тези две лица, но виждаме собствените си въжделения за една България на ред и законност, на порядък и култура, на равнопоставеност и неограничени възможности за личностна реализация!
Днес Държавността има нужда от вас. Покажете на мафията, че в нашата нова България тяхното място е в историята. Или в затвора”, пише още Христанов.