четвъртък, май 13, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Изпращаме годината с инциденти по време на лов и риболов

Земеделският бранш изпраща 2020 година с два инцидента, съобщават  от МВР. Мъж е загинал по време на риболов под далекопровод за високо напрежение. Нелепата смърт на 71-годишния мъж е установена от екипи на полицията, пожарната и ЦСМП в понеделник сутринта, съобщиха от Националното ловно- рибарско сдружение- НЛРС- СЛРБ.

На спешния тел. 112 е подаден сигнал за мъж, който е ударен от ток на остров по поречието на р. Янтра в района на водна пречиствателна станция на Бяла. На място е намерен починал мъж на възраст 71 г. от беленско село, който е ловил риба под далекопрвод за високо напрежение с въдица от карбонов материал. Инцидентът е документиран в преписка по описа на РУ в Бяла.

35- годишен ловец е с опасност за живота, прострелян е по време на лов.

През изминалия ловен уикенд, на 26 декември около 9.30 часа в Районно управление – Средец е получено съобщение за инцидент по време на организиран ловен излет, провеждан в землището на село Гранитец, община Средец, при който в областта на корема е прострелян 35-годишен мъж от Средец, предаде plovdiv24.bg Установено е, че нараняването е предизвикано от рикошет на изстрел, произведен от 52-годишен бургазлия със законно притежавана му ловна карабина.

Пострадалият е откаран в УМБАЛ-Бургас, опериран и настанен за лечение в отделение „Реанимация“. Той е с опасност за живота. 52-годишният бургазлия е тестван за употреба на алкохол, дрегерът е отчел отрицателен резултат.

По случая е образувано досъдебно производство

 

Виктор Павлов