понеделник, юли 15, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

John Deere обявява съкращава още над 800 работни места в Айова и Илинойс

съкращения в JOHN DEERE

Според John Deere до уволненията се стига заради намаленото търсене на селскостопаснка техника в последно време и падащите цени на селскостопанска продукция

В понеделник гигантът за селскостопанско и тежко оборудване Deere and Company разкри, че планира да уволни за неопределено време над 800 работници в Айова и Илинойс през следващите месеци.

Deere ще уволни 503 работници в своята фабрика Harvester Works по поречието на река Мисисипи в Източен Молайн, Илинойс, в началото на 20 септември. В Айова Deere ще уволни 211 работници в близкия Davenport Works и още 99 в завода Dubuque Works, всеки започва на 30 август.

Масовите съкращения на работни места, обявени в понеделник, на практика удвояват броя, извършен от Deere за годината.

През последните месеци компанията обяви съкращения в три завода в Айова – 549 във Waterloo Works, 166 в Des Moines Works и 59 в техния център Deere Intelligent Solutions – заедно с 34 съкращения в завода Moline Seeding and Cylinder в Илинойс. Компанията също така намали позициите си чрез стимули за ранно пенсиониране, включително 103 в завода си в Отууа, Айова.

В допълнение към уволнението на  работници, Deere планира да съкрати своята работна сила до края на юли, според декларация до Комисията за ценни книжа и борси от миналия месец.

Компанията стартира настоящата вълна от масови съкращения миналата година, съкращавайки 225 работни места в Harvester Works през октомври. С последния кръг от съкращения Deere ще съкрати близо 20 процента от своята 10 000-на работна сила сред United Auto Workers, в най-големия кръг от съкращения на работни места от 2015-16 г. насам. В Deere работят около 80 000 души в световен мащаб.