събота, май 25, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро експертите съветват

Как Azotobacter работи за вас? ЕКО СХЕМИ

Азотобактер и ЕКО СХЕМИ

Как Azotobacter работи за вас?

Знаете ли, че бактериите от групата на azotobacter играят ключова роля за намаляване на азотното торене, здравето на почвата и развитието на растенията?

Ползите на azotobacter са множество, сред които и изключителната способност за азотна фиксация. Тази бактерия има съществена роля за превръщането на азота от въздуха във форма, усвоима за растенията. Бактерията улеснява превръщането на азота в нитрати, които са основни за растежа и развитието на растенията.

Стопанствата, които ползват микробиални торове като Микробтима Нитроскай в технологията си, намаляват азотното торене с до 50%, което не само спестява ресурси, но и намалява негативните последици от излишното торене.

Грижата за почвата и намаляване на  химичното торене са в основата на новите екологични изисквания, които ще се увеличават в следващите години.

Ето и част от останалите ползи при употреба на Микробтима Нитроскай със състав Azotobacter vinelandii:

  • Подобряване на растежа: С увеличаване на наличността на азот в почвата, благодарение на азотната фиксация от бактериите, растенията поемат повече хранителни вещества.
  • Повишаване на устойчивостта: Растенията са по-устойчиви на стресови условия като засушаване, ниски температури и болести, което води до по-голяма продуктивност и реколта.
  • Намаляване на нуждата от химични торове: Поради увеличената наличност на азот в почвата, се намалява необходимостта от използването на химични азотни торове, което води до намаляване на разходите.
  • Подобряване на качеството на почвата: Azotobacter  допринася за подобряване на структурата и плодородието на почвата, чрез процеса на азотна фиксация и увеличаване на микробната активност.
  • Достъп на вода: Заради по-доброто развитие на кореновата система, растенията се справят по-добре със стресови ситуации като засушаване, което им позволява и по-добър достъп до вода в периоди на суша.
  • Подобряване на микробната флора: Употребата на Azotobacter допринася за поддържането на балансираната микробна флора в почвата, което е от съществено значение за здравето на почвата.

 

Започнете сега и дайте нов живот на вашите земи с микробиални торове за успешно и устойчиво земеделие!

Вижте как да получите финансиране по еко схемите ТУК?