събота, май 25, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Кирил Вътев е кандидатът за министър на земеделието и храните в кабинета „Главчев“

Кирил Вътев е номиниран за министър на земеделието и храните в проекта за служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев.

Пак се връщам на приемствеността, каза Димитър Главчев при представянето му като част от проектосъстава на служебния кабинет в президентството. Главчев посочи, че в момента Вътев е министър на земеделието и е мениджър е с доказан опит в областта.
Кирил Вътев е роден на 24 март 1958 г. в село Загражден, Плевенско. Член е на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на фирма за производство на месни деликатеси, информират от Министерския съвет. Вътев има 30-годишен опит в хранително-вкусовата промишленост и животновъдството, бил е председател на Асоциацията на месопреработвателите в България три мандата, неин почетен член и дългогодишен член на Държавната комисия по биологично земеделие. Участвал е в бизнес обучения в Австрия, Германия, Белгия, САЩ, Италия. Кирил Вътев има множество награди и постижения, свързани с професионалната му дейност.

От 6 юни 2023 година е министър на земеделието и храните в кабинета „Денков“.

Виктор Павлов