понеделник, април 15, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Кой и защо изсича общинската гора в Ракитово?

Разследване установи злоупотреби за хиляди левове

Синовете на кмета на община Ракитово Костадин Холянов забогатяват, бързо и стремително, откакто той е на власт. Как се случва това? Преди време разследващият журналист Васил Иванов разказа за това как Щерян Холянов-син на кмета на общината печели от горива с подставено лице. Последва реакция на КПКПОНПИ и решение за конфискуване на част от имуществото на кмета за над 37 хиляди лева. Последваха и още сигнали за злоупотреби за хиляди левове в общината.И още разкрития за конфликти на интереси. Този пък с участието на другия син на кмета Холянов-Георги.

Последваха още сигнали за злоупотреби с общински средства и преплитане на интереси между кмета и фирми на синовете му. Решихме да проверим. Стана ясно, че и другият син на Костадин Холянов – Георги, работи по схемата на брат си. А именно чрез подставено лице. Представяме ви Петър Петров. По документи е собственик на фирма „Пейчинов Лес“. Същата фирма изсича по–голямата част от общинската гора.

Оказа се, че Петров е собственик на „Пейчинов Лес“, и едновременно с това е работник в един от цеховете на сина на кмета на Ракитово-Георги Холянов и неговата фирма „Кос Кол 1“ЕООД. Потвърждават го хората в общината и не само.

Става ясно също, че  фирма „Пейчинов Лес“ няма работници. Няма никакво имущество. Няма база, камиони и дърва. Няма, защото собственикът на „Пейчинов Лес“ -Петър Петров е подставено лице на кметския син. Че Петър Петров е работник във фирмата на сина на кмета, го твърди и бивш служител във фирмата на Георги Холянов. По думите му Петров е „момче за всичко“.

Всички в Ракитово знаят къде работи Петър Петров, само Георги Холянов- не. Отрича пред камерата ни това да е така. Само че ние разполагаме с кадри, от които ясно се вижда как Петров е на работа в един от цеховете му. Екипът ни засне и как всяка сутрин вози работници до фирмата на Холянов, с негови автомобили.

Виктор Павлов