вторник, юли 16, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Бюлетин растителна защита

Корело® Дуо 85 ВГ – Икономически изгодният хербицид за смесено заплевеляване при пшеница

Обикновено в пшеницата присъстват както широколистни, така и житни плевели , като в някои райони на страната при житните плевели се наблюдава висока плътност на плоблемни плевели каквито са власатка, овсига и див овес.

Корело® Дуо 85 ВГ - Икономически изгодният хербицид за смесено заплевеляване при пшеницаКорело® Дуо 85 ВГ - Икономически изгодният хербицид за смесено заплевеляване при пшеница

Корело® Дуо 85 ВГ – Икономически изгодният хербицид за смесено заплевеляване при пшеница

Фермерите , които са отглеждат житни култури са запознати с предизвикателствата съпътстващи отглеждането и производството на пшеница. Основна задача напролет е избора на правилният хербицид съобразно заплевеляването. Обикновено в пшеницата присъстват както широколистни, така и житни плевели , като в някои райони на страната при житните плевели се наблюдава висока плътност на плоблемни плевели каквито са власатка, овсига и див овес.

Corteva agriscience™ предлага решение на този проблем, като представя новият вегетационен широспектъренен хербицид за едновременна борба и безупречен контрол на всички важни житни и широколистни плевели в твърда и мека пшеница – Корело® Дуо 85 ВГ.
Корело® Дуо 85 ВГ има ситемно действие и до 1 час прониква в растителните тъкани, като растежа на плевела спира. Пълното загиване е в рамките на 1 – 3 седмици, в зависимост от климатичните условия и видовете плевели.

Оптималният момент на приложение е от трети лист до фаза вретенене. За максимална ефективност на продукта се препоръчва приложение, когато плевелите са в ранна фаза на развитие. При житни плевели най-добри резултати се отчитат, когато се пръска от 1-3 лист до начало на братене на плевела. За широколистните плевели, най-добрият момент е между 2 – 6-ти лист.

Корело® Дуо 85 ВГ се прилага в доза 26,5 г/дка и с обем на пръскане 10 – 30 л/дка. В пакет с хербицида е и прилепител Дасойл™, който подобрява действието и повишава ефективността. Той се прилага в доза от 50 мл/дка. При наличие на поникнали плевели Корело® може да се прилага и наесен.
Корело® съдържа и антидот, който осигурява 100% селективност към културата.
Важно за продукта е да не се комбинира с регулатори на растежа, както и с органофосфорни инсектициди.

Корело® Дуо 85 ВГ Ви предлага :

  • Двойно системно действие, с различен механизъмна активните вещества
  • Отличен контрол на кореновоиздънкови плевели
  • Отличен контрол на житни плевели – райграс, овсига, власатка, див овес, метлица, лисича опашка.
  • Ефективен срещу всички широколистни плевели, в това число паламида, лепка, див мак, ефемерни видове, технологични слънчогледови самосевки и рапица.
  • Безопасен към културата благодарение на антидотната технология.
  • Спира растежа на житните и широколистни плевели до 24 часа след третиране.
  • Допълнително почвено действие до 3 седмици, при което се контролират по-късно поникващите плевели след третиране.
  • Може да се прилага наесен, ако има поникнали плевели.
  • Може да се прилага при температура над +5° .