неделя, май 31, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Лятото приключва! Първите слани падат в края на седмицата

В сряда започва промяна на времето. Още сутринта вятърът от северозапад, отначало в Северозападна България ще се усили до умерен и силен. С него ще нахлува по-хладен въздух. За съжаление, този процес ще протече по агресивен и разширяващ се от северозапад антициклонален гребен и страната ни ще остане почти без валеж.

В петък минималните температури ще бъдат от 5 до 9 градуса в северозападните и централни части и до 13 на югоизток. Облачността ще намалява от северозапад и през деня ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще останат близки до обичайните за септември, от 20 до 25 градуса. Ще се усили отново северозападният вятър, в Дунавската равнина до умерен.

Минималните температури ще са по-високи, от 12 до 17, 19 градуса, а дневните от северозапад ще се понижават и в крайните северозападни райони в следобедните часове ще са в доста широк интервал, от 22, 24 на северозапад до все още 33, 34 в югоизточните райони. Облачността ще бъде променлива, но ще остане почти без валежи.
Превалявания ще има в четвъртък в планините на Южна България и централната част на Стара планина, а по-късно и на отделни места в южните райони, но количествата валеж няма да бъдат със стопанско значение в повечето места.

В четвъртък облачността ще бъде значителна. Минималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, а дневните – с около 10-12 градуса по-ниски от тези в началото на седмицата (днес и утре) – от около 20 до 25 градуса.

Внимание! В събота сутрин температурите ще бъдат от 2 до 7 градуса и на места в югозападната половина на страната, по високите полета и в ниските части са възможни слани. Около водните басейни и в ниските части не са изключени краткотрайни мъгли.

В неделя сутрин ще остане хладно, като отново има вероятност от слаби слани. Денем температурите ще са от 19 до 24 градуса.

През третия почивен ден температурите ще се повишат с още 1-2 градуса.

NivaBG.com
Виктор Павлов