петък, май 24, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
ПРСР 2014-2020

Лозана Василева: През 2019-та стартира прием по подмeрките 7.3 и 4.3

Информационна среща за земеделските стопани проведе МЗХГ в Пазарджик.

3.83ХилядиЧетения
NivaBG.com

Информационна среща за земеделските стопани провежда МЗХГ в Пазарджик.

В събитието участват зам. – министърът на МЗХГ д-р Лозана Василева, народният представител и зам. председател на Комисията по земеделие в НС Димитър Гечев, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, директорът на ОД “Земеделие” Пазарджик Стоян Траянов.

На срещата присъстват земеделски стопани от целия регион, тя се провежда в голямата зала на Младежки дом Пазарджик и е част от информационната кампания на МЗХГ в подкрепа на земеделските производители.

Дискутираните теми са свързани с: Поземлени отношения и управление на ДПФ; Растениевъдство и биологично земеделие; Директни плащания, държавни помощи за 2019 г.; Политика за развитие на животновъдството.

По време на срещата д-р Лозана Василева представи данни за резултатите от Програмата за развитие на селските райони. “В резултат на осигурената подкрепа са сключени общо 1332 договора за подпомагане на млади фермери. 1450 земеделски стопанства ще бъдат модернизирани”, заяви д-р Василева. Тя разясни на фермерите от Пазарджишко какво предстои за 2019-та. По думите й е предвиден прием по подмярките 7.3 и 4.3.

NivaBG.com