понеделник, септември 21, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

Лозана Василева се срещна с фермерите от Пазарджишко

Бяха обсъдени новите моменти в Националната програма по пчеларство

761Четения

Земеделските стопани от Пазарджик и региона участваха  в информационната среща на Министерство на земеделието, храните и горите. Тя бе открита от областния управител Стефан Мирев.

На срещата присъства и зам.-министърът на МЗХГ д-р Лозана Василева, която поздрави земеделските стопани и допълни, че от 2014 г. до момента по различните мерки за подпомагане на бенефициенти от област Пазарджик, са изплатени около 280 млн. лв. Стефан Мирев благодари на представителите на МЗХГ за организирането на информационната кампания в нашия регион и призова земеделските производители и животновъди да спазват стриктно противопожарните мерки в горските и полски територии на област Пазарджик, за да не се допускат пожари, които нанасят огромни щети. Със Заповед на Областния управител е обявен за пожароопасен в горските територии, периодът от 15.04.2019 г. до 31.10.2019 г.
По време на информационната среща земеделските стопани бяха запознати със схемите за директни плащания за 2019 г. Информация от проведените проверки във връзка с идентификация на животните и регистрацията на животновъдните обекти.
Новите моменти в Националната програма по пчеларство 2020 – 2022 г.

NivaBG.com
Виктор Павлов