Италианските хедери DOMINONI - отлични модели с лека конструкция не натоварваща комбайните

С над 50 годишен опит, DOMINONI са разработили отлични хедери с лека конструкция не натоварваща комбайна и изключително лесна поддръжка
   Прочетена: 2682 пъти

На тазгодишното издание на БАТА АГРО Пролет 2015, посетителите имаха възможност да видят световноизвеcния производител за хедери за жътва DOMINONI.

Италианският бранд е един от уважаваните и предпочитани марки за хедери на пазара. С над 50 годишен опит, DOMINONI са разработили отлични модели с лека конструкция не натоварваща комбайна и изключително лесна поддръжка. Dominoni e и основен партньор на DEUTZ FAHR и AGCO.

За изработката на сериите хедери са вложени най-висококачествени компоненти от Waltershied - Германия, гарантиращи и изключителна надеждност с доживотна гаранция за износване.

DOMINONI предлага пълна гама хедери за царевица, слънчоглед и силаж.

Серията хедери за царевица DOMINONI обхваща фиксирани  и хидравлично сгъваеми модели от 6 до 12 реда с междуредие по избор на клиента от 55 до 75 см., с единична или двойна трансмисия.

Ниският профил на моделите позволява работа ниско до земята, която гарантира перфектно събиране на царевицата и при трудни условия. За събирането на пречупената и полегнала царевица спомагат винтовите активни делители, предлагани като опция. Специално за българските клиенти хедерите Dominoni се предлагат по избор с пластмасови или с метални конуси без доплащане.

Раздробителите на стъбла имат голям диаметър, гарантирайки пълното раздробяване без задръстване дори и при висока скорост на работа. Раздробителя за стебла на Dominoni е от ново поколение с диаметър 70см. и странично разположение на реда на растенията. Благодарение на това растенията биват отрязани още при навлизането им в реда между конусите и без възможност за задръстване.

Тези две технологични новости позволяват, значително производителността, а страничното разположение на задвижващия мотор го предпазва от каквито и да било удари. Именно поради високото качество и иновации, хедерите Dominoni се предлагат в България с 4 годишна пълна гаранция- нещо нечувано до сега за хедер.

С нивомера и индикатора, може да се контролира ъгъла и височината на жътва без  опасност за удари.

Моделите от серията за слънчоглед обхващат безредови хедери от 6 до 12 реда и редови от 6 до 12 реда с  междуредие по избор на клиента от 55 до 75см., със или без раздробител за стебла, с единична или двойна трансмисия.

Моделите за слънчоглед използват удължени конуси, които прибират полегналите слънчогледи, недостъпни за останалите хедъри.

Конусите са с наклон назад и позволяват по-бързото придвижване на слънчогледа без загуби.

И при моделите за слънчоглед приемащия шнек е с уголемен диаметър и променлива стъпка, позволявайки непрекъснатото захранване.

От началото на тази година  хедерите Dominoni се продават и сервизират единствено от ИНОВЕКС Груп.

По време на изложението БАТА АГРО Пролет 2015 на щанда на официалния вносител на DOMINONI за България ИНОВЕКС Груп бяха показани модели и от двете серии.

Налични модели могат да бъдат разгледани и в търговските центрове и нейните дистрибутори в цялата страна.


Италианските хедери DOMINONI - отлични модели с лека конструкция не натоварваща комбайните
Автор  
ОЩЕ ПО ТЕМАТА